Ontdek onze proefpakketten !

Beste wijnliefhebber,

Door het grote succes van de proefdozen en de vele positieve reacties die we hierop kregen, hebben we een nieuwe reeks proefdozen voor jullie samengesteld. Zo kan je nog meer verschillende wijnen uit diverse appellaties bij jou thuis ontdekken.

Deze proefdozen zijn nu ook voorzien van een handige degustatiefiche die je helpt tijdens het proeven. Deze proefdozen kan je bestellen tot eind juni onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Veel proefplezier

Sofie & Antony

Proefpakket 1 : € 53,00

Cava El Mas Ferrer, Brut Nature Reserva, Pénédes, Spanje

Druiven : 35% Macabeo, 37.5% Xarel-Lo, 27.5% Parellada.

Dit is een bijna zéro dosage. Verouderde meer dan 24 maanden op fles! Helder geel van kleur, intense aroma’s van citrus en bloemetjes. Zeer fijne belletjes wat duidt op een excellente kwaliteit.

Foodparing: serveer deze lekkere Cava als aperitief met fijn gesneden Spaanse ham en wat geroosterd tomatenbrood.

 

Le Maset de Lumet 2018, Domaine La Coume-Lumet, Languedoc, Frankrijk

Druiven : 80% Chardonnay, 20% Chenin.

Vergisting op inox met bijna geen enkele tussenkomst van de wijnbouwer. Heerlijk fris met naast appel en peer ook exotische aroma’s. Ook in de mond dezelfde smaken omhult in een licht romig jasje. Goed gebalanceerde zuren naast bloemige toetsten.

Foodparing: dit is een wijn die al heel wat aankan. Van maaltijdsalades tot gebakken vis, schaal en schelpdieren tot romige kazen met witte korst.

 

Pinot Blanc 2017, Domaine Meyer-Fonné, Elzas, Frankrijk

Druiven: 100% Pinot Blanc.

Deze wijn is afkomstig uit het hart van de Elzas, direct bij de stad Colmar. De wijn rijpt op grote houten foeders die de wijnen geen houtsmaak geven maar ze wel mooi afronden. De wijn profiteert van de frisheid van de jaargang, is heerlijk lichtvoetig, sappig, met bloemen en wit fruit, peer en appel. Lekker verfijnd door de zachte zuren.

Foodparing: heerlijk bij een maaltijdsalade of een quiche. Persoonlijk ga ik voor een gebakken forel.

 

Le Loup dans la Bergerie Rosé 2019, Domaine de L’Hortus, Pic Saint Loup, Frankrijk

Druiven : 60% Syrah, 40% Cinsault.

Schitterend zalmroze van kleur. Delicate neus met bloemen en veel rood en geel fruit. De wijn is mooi droog in de mond met een aangename frisheid van verse aardbeien, wat sinaasappelschil en terug de witte bloemen (vlier). Zeer goede zuurtegraad, een soepele textuur en een mooie afdronk.

Foodparing: als aperitief, past heel goed bij pasta gerechten en pizza.

 

Les Sentinelles 2015, Vignerons des Terres Secrètes, Mâcon-Rouge, Bourgogne, Frankrijk

Druiven : 100% Gamay.

De temperatuur bij het schenken van een wijn is al even belangrijk als het glas waarin je hem drinkt. Ideaal voor deze wijn is een 14°C. Hierdoor merken we alle aroma’s van klein rood fruit, zwarte bosbes, frambozen en wat kruidige nuances.

Foodparing: serveer deze rode Bourgogne met een lekkere burgerkeuken zoals varkenswangen met kriekenbier.

 

Roble 2016, Finca el Molar, Manchuela, Spanje

Druiven : 40% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 30% Syrah.

Deze Bio wijn geurt lekker naar klein zwart fruit. Sappig en stevig, mooi gepolijste tannines en een lange afdronk. Nu perfect op dronk!

Foodparing: heerlijk bij een gebakken varkensrib of een dampende schotel moussaka.

Proefpakket 2 : € 72,00

Prosecco Treviso L’Ars Brut, Valdobbiadene, Italië

Druiven: 100% Glera.

De Méthode Charmat is een techniek die veel diepgang in deze prosecco brengt. Deze techniek resulteert in een ongekend mooie geur van bloemen en fruit. De smaak is droog en fris, krachtig en goed in balans.

Foodparing: ideaal als aperitief en bij visgerechten. Zeker eens proberen bij asperges met gerookte zalm en tomatenvinaigrette.

 

Grillo 2018, Luna Sicana, Sicilië, Italië

Druiven: 100% Grillo.

Dit is een echte plezierwijn, omdat het perfect je dorst lest, lekker fruitgedreven is en waar je (meestal) niet genoeg van krijgt. Het smakelijke bouquet is heel evenwichtig met een delicate, mineralige afdronk. Laat de zomer maar komen!

Foodparing: perfect zomers aperitief zeker als er wat antipasti bij geserveerd worden.

 

L’Odyssée 2018, Château Rives-Blanques, Limoux, Frankrijk

Druiven: 100% Chardonnay.

De wijn is heel aantrekkelijk met geuren en smaken van perzik, witte appel, verse munt en hazelnoot. Heel bourgondisch van smaak met sappig citrusfruit, peer en ananas, geroosterd brood, amandel, brioche, hazelnoot en hoeveboter. Dit is een volle wijn met een aangename frisheid en ‘bite’ die perfect in balans is.

Foodparing : deze wijn past zeer goed met onder met andere verse pasta met baarsfilet en venkel, tarbot met mousselinesaus, zeetong op Oostendse wijze, …. .

 

Classique Rosé 2019, Château d’Anglès, La Clape, Frankrijk

Druiven: 80% Mourvèdre, 10% Grenache, 10% Syrah.

Flamigo roze van kleur. In de neus ontdekken we vooral witte bloem, citrusvruchten en kleine, verse rode bosbessen en framboos. Complexe aroma’s in de mond, goed in evenwicht door de minerale frisheid.

Foodparing: lekkere rosé die het perfect doet als aperitief, maar mede door zijn vlezige structuur en expressief karakter ook de perfecte begeleider is bij een zomerse salade of gegrild vlees of – vis, bij gerechten uit de Aziatische keuken of nagerechten op basis van rode vruchten.

 

Pepita 2016, Claudia Ferrero, Toscane, Italië

Druiven: 33% Merlot, 34% Cabernet Sauvignon, 16% Montepulciano, 17% Alicante.

Dit is een rasechte Supertoscaan. Minder dan 4.000 flessen per jaar. Dit is een wijn met karakter voor liefhebbers van het betere, stevige werk. De geur en smaak slingert je heen en weer tussen Bordeaux- achtige smaken en aroma’s van zwarte kersen en verse kruiden en de Italiaanse smaken van gedroogde tabak en Maraschino kersen.

Foodparing: serveer deze wijn bij gegratineerde pasta’s met gegrilde mergueze worstjes. Door zijn ‘stevig’ karakter past deze wijn ook bij gegrild rundsvlees, pelswild, Italiaanse pikante kazen…

 

Crozes-Hermitage, Cuvée Particulière 2016, Domaine des Remizières, Rhône-Nord, Frankrijk

Druiven : 100% Syrah.

Typische geuren van een zachtkruidige Syrah vol zwart fruit zoals blauwe pruimen, braambessen en zwarte kersen en wat aardbeien met een lichte vanilletoets van het eiken vat. In de mond, complex en krachtig, vol en lang. Wilde kruiden met een mix van vanille en chocolade zoals deze van een grote Côte-Rôtie en de krachtige zwarte peper body boordevol zwart fruit van een Hermitage. Indrukwekkend mooi.

Foodparing: heerlijk bij een saignant gebakken hazenrug, everzwijn, hert of rundsgebraad.

Proefpakket 3: € 99,00

 

Champagne Gruet, Sélection Brut, Champagne, Frankrijk

Druiven: Pinot Noir, Pinot Meunièr, Chardonnay.

Elegante Champagne gevormd met de klassieke druivenmix. Geurt en smaakt naar bloemen, honing, groene citroen en een toets van hazelnoot. Deze Champagne heeft body, kracht en veel persoonlijkheid.

Foodparing: Ideaal als aperitief. Ook zeer lekker bij een zeevruchtenschotel.

 

Pouilly-Fumé, La Loge 2018, Domaine de la Loge, Loire, Frankrijk

Druiven : 100% Sauvignon Blanc.

Volgens de wijnbouwer David Millet is de jaargang 2018 een Sauvignon Blanc zoals ze die alleen in de Loire maken, en is deze cuvée nog nooit zo lekker geweest. En gelijk heeft hij! Een innemend bouquet met kruisbessen, tropisch fruit, fijne mineralen, vers gemaaid gras, rijpe abrikozen, ….heerlijk! Fris en levendig met de beroemde vuursteensmaak van de bijzondere bodem, bijna het handelsmerk van Domaine de la Loge.

Foodparing: serveer deze “fijne” wijn bij fijne visgerechten. Misschien wel de beste keuze bij een gebakken wilde forel met amandelschilvers. Ook bij zalm, gepocheerd of gerookt, garnaalcocktail of een lekkere zeevruchtenschotel zal deze gastronomische wijn het heel goed doen.

Mâcon-Village, Terroir de Quintaine 2016, Jean-Pierre Michel, Bourgogne, Frankrijk

Druiven: 100% Chardonnay.

Schitterend wijn met aroma’s van witte rozen, accacia, met citronelle en lindebloesem, pompelmoes en mandarijn. In de mond eenzelfde explosie van sappige smaken met rijpe appel en peer, geel fruit en een kleine anijs-toets op het einde. Verrukkelijk tot in de finale.

Foodparing: tarbot met mousselinesaus, gebakken zeetong of gegrilde griet, bij een goede crémeux risotto met gevogelte. Bij rijke samengestelde salades…. zelfs bij geitenkaas.

Riesling 2018, Réserve Particulière, Domaine Meyer-Fonné, Elzas, Frankrijk

Druiven : 100% Riesling.

Goudgeel van kleur, dik tranend. Wanneer je het glas naar de neus brengt merk je geuren van bloemen, citrusfruit, appel en bloeiende rozen. Rond van smaak, aangenaam met een mooie frisheid en een typisch petroleum smaakje, niet beendroog , met een lange afdronk.

Foodparing: heerlijk bij een dampende zuurkoolschotel, bij oosterse gerechten, pasta met vis, …. .

Caminos de Sacramento 2016, Bodegas El Sacramento, Rioja, Spanje

Druiven : 100% Rioja.

Top Rioja met een grote diepte, zeer intens in de mond en gekenmerkt door aroma’s van zwarte bessen. Deze prachtige wijn rijpte 12 maanden op Franse eiken vaten en is nu perfect op dronk.

Foodparing: uitstekend bij paëlla, geroosterd vlees, Spaanse charcuterie en kazen, tapas

 

Cuvée Aimé 2016, Domaine Combe-Julière, Rasteau, Frankrijk

Druiven: 70% Grenache Noir, 20% Mourvèdre, 10% Carignan.

De Mourvèdre is afkomstig van de oudste wijngaard van Rasteau. Ook de Grenache heeft er al wat jaren opzitten en dan krijg je heel diepe wijnen, met veel materie, mineraliteit en complexiteit. De Carignan maakt dat alles soepel naar binnen vloeit. Met slechts 20 hl/ha kan je je dus aan een smaakbom verwachten, en dat is het ook . Dit is een perfect alternatief voor een Châteauneuf-du-Pape.

Foodparing: wild zwijn en hert, rundsgebraad, chili con carne, moussaka, kleftiko, kip piri-piri, geitenkaas.

Uitverkocht